Мережа Ланет наступає: 2 серпня — перше судове засідання одразу проти чотирьох медіагруп

Мережі Ланет вдалось об'єднати чотири окремі справи проти Медіа Групи Україна, StarLightMedia, 1+1 media та Inter Media Group в одну, і вже 2 серпня відбудеться перше судове засідання за цим позовом

Мережа Ланет наступає: 2 серпня — перше судове засідання одразу проти чотирьох медіагруп

2 серпня 2021 року в Господарському суді Києва відбудеться перше судове засідання за позовною заявою Мережі Ланет проти чотирьох олігархічних медіагруп — Медіа Групи Україна, StarLightMedia, 1+1 media та Inter Media Group.

«У суді ми виступимо одразу проти чотирьох олігархічних медіагруп, які володіють правами на провідні українські канали. Нам вдалось об'єднати ці справи. І це дає шанс довести змову», — заявляє керівник Мережі Ланет Віктор Мазур.

Спільний розгляд позовних заяв дозволить встановити реальні мотиви скоординованих дій медіагруп та довести картельну змову у вигляді чотиристороннього тиску на Мережу Ланет.

Нагадуємо, що в березні 2021 року Мережа Ланет отримала листи про дострокове безпідставне розірвання договорів від чотирьох найбільших медіагруп України. Після цього ми подали позови на StarLightMedia, Медіа Групу Україна, 1+1 media та Inter Media Group.

У квітні Мережа Ланет звернулась в Антимонопольний комітет України, щоб не допустити дострокове вимкнення понад 30 українських каналів з сітки мовлення. Для цього ми також надали додатковий пакет документів на запит АМКУ. Однак, наше звернення було відхилено. Тому нещодавно ми направили повторну заяву та очікуємо відповіді на неї.

Мережа Ланет вже давно бореться проти олігополії на телеринку. А вимушені відключення українських телеканалів почались 3 місяці тому. Та незважаючи на перешкоди, ми продовжуємо рухатись вперед. Ми прагнемо добитись рівності та справедливості у стосунках між правовласниками та провайдерами, щоб не допускати обмеження конкуренції та намірів завдати шкоди. Ми віримо, що телеринок можна звільнити від монопольного диктату олігархічних каналів.