Деолігархізація медіа продовжується: Мережа Ланет готує додатковий пакет документів в АМКУ

Мережа Ланет продовжує боротьбу з олігархічними медіагрупами та готує додаткову інформацію в Антимонопольний комітет України

Деолігархізація медіа продовжується: Мережа Ланет готує додатковий пакет документів в АМКУ

Мережа Ланет у відповідь на заяву проти чотирьох українських медіагруп отримала від Антимонопольного комітету України лист-запит про надання додаткової інформації та документів, що підтверджують порушення медіагрупами антимонопольного законодавства.

Питання, викладені у запиті, є достатньо неоднозначними. Ми переконані, що всю необхідну доказову базу, яка потрібна для початку розслідування, надали комітету разом із заявою. Проте ми готові всіляко сприяти АМКУ в проведенні перевірки. Тому вже зараз оперативно готуємо всю інформацію та документи, що є у нас в наявності, щоб передати комітету.

Ми переконані, що припинення незаконного домінування олігархічних медіагруп на телебаченні не тільки сприятиме розвитку конкуренції на цьому ринку, а й буде одним з найефективніших кроків держави у напрямі зменшення впливу олігархів на українську політику.

Мережа Ланет вже не раз доводила, що є соціально відповідальним бізнесом. Ми були першими, хто не чекаючи жодних рішень від влади, вимкнули з мовлення телеканали, пов’язані з проросійським політиком та олігархом Віктором Медведчуком. Не зважаючи на те, що втратили через таке рішення значну частину своїх доходів. І наша боротьба сьогодні — це також перш за все громадянська позиція колективу Мережі Ланет, і лише потім — питання бізнесу.

Телеканали двох олігархічних медіагруп (StarLightMedia та Медіа Група Україна) вже відсутні в пакетах Мережі Ланет. Трансляція ще двох (1+1 media та Inter Media Group) буде припинена найближчими днями. Хоча ми зазнаємо значних збитків, але не піддаємось монопольному шантажу медіагруп. Адже розуміємо, що виконання їхніх умов сприятиме ще більшій монополізації телевізійного ринку та усуненню з нього незалежних від олігархів телеканалів та неслухняних провайдерів.

Ми вдячні всім журналістам, політикам та громадським діячам, які підтримують нас у цій боротьбі за справедливість та рівні правила для всіх. Мережа Ланет сама ніколи б не змогла перемогти в цьому протистоянні. Тому ми переконані, що об’єднавши наші зусилля, зможемо впоратися з цим історичним для нашої країни викликом та звільнити телеринок від монопольного диктату олігархічних каналів.

Враховуючи декларований Президентом Володимиром Зеленським курс на деолігархізацію, ми очікуємо від АМКУ якнайшвидшого ухвалення рішення. Саме від комітету залежить сьогодні, чи залишиться цей курс лише декларацією, чи все-таки буде втілений у життя.