Мережа Ланет гарантує винагороду за інформацію щодо замовників розповсюдження «фейкової листівки»

Водночас у день розповсюдження листівок канал «NewsOne» провів зйомки сюжету про так званий «мітинг активістів» у Центрі Обслуговування Мережі Ланет

Мережа Ланет гарантує винагороду за інформацію щодо замовників розповсюдження «фейкової листівки»

Ми отримали повідомлення від користувачів про розповсюдження у Голосіївському районі міста Києва друкованих матеріалів, що мають ознаки стилістики Мережі Ланет, однак скомпільовані з фрагментів недостовірної інформації і мають на меті завдання репутаційних збитків компанії.

Офіційно повідомляємо, що розцінюємо цей акт, як спробу атаки на репутацію компанії та оголошуємо збір інформації, що допоможе встановити замовників розповсюдження цього фейку.

Скориставшись графічними матеріалами з відкритих джерел, зловмисники, однак, не спромоглися перевірити інформацію, яку передавали на друк. З очевидних «ляпів» на листівці ми звертаємо вашу увагу на такі, що легко перевірити у відкритих джерелах:

  • У місті Києві в Мережі Ланет немає тарифів за 159 грн
  • Розрахункові періоди тривають 30 днів, а не «місяць», що завжди вказується у всіх пакетних пропозиціях.
  • Відмітки міст покриття на карті не відповідає поточному розповсюдженню Мережі Ланет.
  • 76 каналів немає в жодному пакеті кабельного телебачення вже понад п’ять років .
  • Корпоративні герої використані у дизайні 10-річної давнини, в той час як вони вже багаторазово оновлювалися.
  • Карта України на фоні, що виконана схематично колами, взята з корпоративного сайту, і там вона повна – www.lanet.ua.
  • Крим – це Україна, і таких карт ми ніколи не малювали.

Мережа Ланет завжди вирізнялася чіткою проукраїнською позицією і на початку року зіткнулася зі шквалом інформаційної атаки з боку кремлівських пропагандистських ресурсів після відключення каналу «NewsOne». Схоже, тепер маніпуляції та генерація типових фейків за кремлівськими методичками вийшли в offline.

За отриманими від користувачів даними, розповсюдження відбувалось у Голосіївському районі міста Київ близько 8 ранку чорнявим чоловіком середнього зросту худорлявої статури, одягненим у довгу темну куртку.

За інформацію, що допоможе знайти замовників, ми гарантуємо винагороду - 100 000 гривень. З метою встановлення причетних осіб та перешкоджання подальшому розповсюдженню матеріалів ми збираємо будь-яку інформацію про місця виявлення подібних листівок, обставини їх розміщення та деталі щодо портретів осіб, що можуть бути причетні до цього. Повідомляйте, будь ласка, дані, якими володієте, у особисті повідомлення сторінки Мережа Ланет, за номером телефону (044) 500-03-03 або електронною адресою head@lanet.ua.

Одночасно з цим, у день розповсюдження «фейкових листівок», до Центру Обслуговування Абонентів у Києві прийшли невідомі особи у військовій формі, які вимагали «припинити транслювати політизовані телепрограми», а також пояснити ситуацію з листівками. При цьому самих листівок дані особи при собі не мали, тож демонстрували фото флаєру на телефоні. Примітно, що разом з ними до приміщення ЦОА зайшли працівники каналу «NewsOne», які провели зйомки сюжету про «мітинг активістів». Провівши у Центрі рівно 10 хвилин, мітингувальники вийшли і зникли у невідомому напрямку.

Хочемо звернутися всіх, хто має активну громадянську позицію. Якщо Ви чи Ваші знайомі брали участь у цій ситуації, не розібравшись із фактичними обставинами чи внаслідок введення Вас у оману іншими особами, просимо ознайомитися з офіційною позицією Мережі Ланет. Після того, як ми припинили трансляцію пропагандистського «NewsOne», представники каналу розпочали проти нас інформаційну війну. За цей час ми зіштовхнулися з поширенням брехливих звинувачень, фейковими скаргами від неіснуючих абонентів, а тепер - з провокаціями, спрямованими налаштувати активних свідомих українців проти українського провайдера, який не побоявся відключити прокремлівський рупор.

Закликаємо Вас бути пильними, адже інформаційна війна триває.