Засновник Ланет звертається в Генпрокуратуру

На початку 2020 у будинок Віктора Мазура кинули бойову гранату, однак протягом року справа фактично не розслідувалась

Засновник Ланет звертається в Генпрокуратуру

Засновник Мережі Ланет та співвласник групи компаній Ромсат Віктор Мазур звернеться у Генеральну прокуратуру зі скаргою щодо бездіяльності правоохоронців у розслідуванні справи про замах на нього, скоєний у лютому 2020 року.Тоді у будинок Мазура невідомі кинули бойову гранату, яка вибила вікна та пошкодила фасад будівлі. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 296 КК України (хуліганство).

Атака могла бути пов'язана з протистоянням з каналом NewsOne, з яким Мережа Ланет розірвала договір на початку 2019 року, адже згодом представники каналу почали переконувати Мазура, що відновлення трансляції — в його особистих інтересах.

«Справа щодо замаху, відкрита в лютому 2020, фактично не розслідується, ігнорується. Рік тому ми зверталися і в СБУ, і в Генпрокуратуру, щоб провадження перекваліфікували як замах на громадського діяча. Адже відключення «ватних» каналів — це моя громадянська позиція. Фактично, це був терористичний замах. Тепер є Указ Президента, де вказано, що власники каналів звинувачуються у фінансуванні тероризму. Тому з’явилась надія, що СБУ і Генпрокуратура зверне увагу на цю справу та займеться нею з урахуванням нових обставин», — заявив Віктор Мазур.