Про судове рішення за позовом каналу «NewsOne» до Мережі Ланет

Рішення законної сили не набрало. Мережа Ланет готує апеляційну скаргу

Про судове рішення за позовом каналу «NewsOne» до Мережі Ланет

27 лютого 2019 року Господарський суд міста Києва виніс рішення, яким задовольнив позов каналу «NewsOne» до Мережі Ланет.Звертаємо увагу на те, що це судове рішення ще не набрало законної сили. Мережа Ланет може подати апеляційну скаргу протягом 20 днів з дня оголошення рішення, і ми обов’язково скористаємося цим правом. Скаргу буде подано в Північний апеляційний господарський суд, де вона розглядатиметься колегією суддів.

Також зараз на розгляді Північного апеляційного господарського суду знаходиться апеляційна скарга Мережі Ланет на ухвалу про забезпечення позову від 15.02.2019. Розгляд скарги призначено на 25 березня.

Нагадаємо, на початку року Мережа Ланет припинила трансляцію «NewsOne», який систематично порушував законодавство України (в ефірі каналу Нацрадою та Незалежною медійною радою були зафіксовані ознаки поширення мови ворожнечі, популяризації органів країни-агресора, недотримання вимог щодо мовлення в дні жалоби, демонстрація карти України без Криму та багато іншого).

7 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України на своєму засідання розглянула вказані порушення і застосувала до каналу санкцію «стягнення штрафу» у максимальному розмірі – 25% суми ліцензійного збору, що становить 96 530,25 грн. Також регулятор зобов’язав «NewsOne» упродовж двох тижнів привести діяльність у відповідність до законодавчих вимог.