Звернення до представників ЗМІ

Почастішали випадки надсилання редакціям замовних матеріалів проти Мережі Ланет. Просимо журналістів перевіряти факти. Ми завжди відкриті до комунікації і готові надати коментарі.

Звернення до представників ЗМІ

Протягом останніх кількох годин до нас надходять приватні повідомлення від наших друзів з різних видань щодо отримання редакціями пропозицій розмістити за гроші замовні матеріали на Мережу Ланет, що в різних варіаціях повторюють ключові брехливі маніпуляції, розміщені каналом «NewsOne» на своїх ресурсах. Типовими ознаками такої «джинси» є однобоке висвітлення зі звинуваченнями, що не підкріплені жодними фактами.

Зокрема тези, які зараз в першу чергу намагаються просунути в такий спосіб пропагандисти:

  • «Ланет не виконує рішення суду» - Судове рішення ще не набрало законної сили. В самому рішенні встановлено термін у 20 днів, протягом якого Мережа Ланет може подати апеляційну скаргу, і ми обов’язково скористаємося цим правом. Скаргу буде подано в Північний апеляційний господарський суд, де вона розглядатиметься колегією суддів.
  • «Військові добровольці вимагають пояснень щодо карти України без Криму на візитівках компанії» - Фейкові поліграфічні матеріали були локально розповсюджені у Голосіївському районі Києва та в той же день стали темою так званого «мітингу» та сюжету на каналі «NewsOne». Ці матеріали містять велику кількість неточностей та недостовірних даних, які ми детально описали та оголосили винагороду за замовника цих листівок.
  • «Ланет включив замість «NewsOne» російський телеканал» - Всі канали, що транслюються у кабельному телебаченню Мережі Ланет, входять у перелік дозволених для ретрансляції Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення. Про зміни, що відбулись у сітці мовлення, ми детально інформували користувачів, а оцінити саме наповнення пакетів можна на офіційному сайті.

Ми надзвичайно вдячні усім представникам засобів масової інформації, які розпізнали «джинсу» та не взялись за розповсюдження «заказухи». А також закликаємо журналістів цінувати стандарти галузі, перевіряти факти, висвітлювати події всебічно.

У свою чергу, ми ведемо оперативне інформування користувачів на нашому офіційному сайті та у Facebook-спільноті Мережа Ланет, завжди відкриті до комунікації та готові у будь-який момент надати додаткові коментарі.

Пильнуймо медіагігієну разом!