У Сєвєродонецьку, адмінцентрі Луганщини, абоненти Ланету можуть залишитись без українських каналів

У Сєвєродонецьку розпочався збір підписів на підтримку колективного листа, щоб не допустити припинення трансляції низки українських телеканалів у сітці мовлення Мережі Ланет

У Сєвєродонецьку, адмінцентрі Луганщини, абоненти Ланету можуть залишитись без українських каналів

Мережа Ланет у Сєвєродонецьку готує колективне звернення до Голови Луганської облдержадміністрації Сергія Гайдая, Віце-прем'єр-міністра — Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова, секретаря РНБО Олексія Данілова та Президента України Володимира Зеленського.

Сьогодні, 8 квітня, у Сєвєродонецьку розпочався збір підписів для колективного листа, щоб не допустити припинення трансляції 30 українських телеканалів у сітці Мережі Ланет. Цим листом ми закликаємо уповноважених втрутитись у ситуацію. Адже вимкнення такої великої кількості каналів загрожує національній безпеці та безпеці інформаційного простору в Сєвєродонецьку, який є адміністративним центром Луганської області, а також одним із найбільших та найважливіших міст Луганщини. Ба більше, місто знаходиться на території проведення ООС, за 50 кілометрів від центру бойових дій.

А враховуючи, що російські телеканали мовлять на супутнику безкоштовно, то небезпека відключення україномовного контенту на Сході України посилюється. Зокрема, великої шкоди можуть нанести фейки та маніпулятивні новини російських ЗМІ.

За даними Державної служби статистики України населення Сєвєродонецька становить близько 100 тисяч осіб, а кількість домогосподарств приблизно 38 тисяч. І понад половина користуються кабельним телебаченням Мережі Ланет. Саме з найпопулярніших каналів медіагруп вони отримують інформацію та дізнаються новини про актуальні події в Україні. Ба більше, значна частина абонентів — люди похилого віку, які звикли до простого та зрозумілого кабельного телебачення і яким складно перейти на нові технології отримання інформації.