У діях Мережі Ланет порушень не виявлено

За словами державного виконавця, ухвала про забезпечення позову у справі Ланет проти «NewsOne» наразі виконується в повному обсязі, виконавче провадження буде закрите

У діях Мережі Ланет порушень не виявлено

Сьогодні до офісу Мережі Ланет прийшла державний виконавець, щоб з'ясувати ситуацію щодо виконання ухвали про забезпечення позову в справі Ланет проти «NewsOne». У названій ухвалі йдеться про «заборону припинення прийому сигналу програм “НОВИНИ 24”».

Відчинивши двері, наш співробітник побачив на сходовому майданчику знімальну групу. Втім, ці особи не представилися та не виявили бажання зайти в приміщення.

Державний виконавець поспілкувалася з юристами Мережі Ланет, які повідомили, що фактично забезпечувальна ухвала виконується. Ця інформація була перевірена державним виконавцем, і був складений відповідний акт про те, що жодних порушень зі сторони Мережі Ланет немає.

Після цього ми стали свідками того, як під будівлею офісу працівники каналу «NewsOne», очевидно, намагалися зняти черговий «ексклюзив». У своєму коментарі на камеру державний виконавець зазначила, що порушень зі сторони Мережі Ланет немає, ухвала виконується, і на підтвердження своїх слів продемонструвала відповідний акт.

Нагадаємо, ситуація з «NewsOne» набрала розголосу після того, як Мережа Ланет припинила трансляцію каналу в зв'язку з закінченням строку дії договору. Одна з причин нашого небажання продовжувати співпрацю — систематичні порушення каналом законодавства України (в ефірі мовника Нацрадою та Незалежною медійною радою були зафіксовані ознаки мови ворожнечі, популяризації органів країни-агресора, недотримання вимог щодо мовлення в дні жалоби, демонстрація карти України без Криму та багато іншого).

19 березня 2019 року указом Президента України було введено в дію рішення РНБО, згідно з яким Служба безпеки України повинна завершити перевірку наявності в діяльності юридичних осіб, зазначених у додатку 1 до Постанови Верховної Ради України від 4 жовтня 2018 року № 2589-VІІІ "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", підстав для застосування санкцій згідно з частиною другою статті 1, статтею 3 Закону України "Про санкції", зокрема - здійснення терористичної діяльності. Ця постанова передбачає санкції щодо юридичних осіб, пов'язаних з каналом «NewsOne».

Раніше, 7 лютого 2019 року, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України на своєму засіданні розглянула вказані порушення і застосувала до каналу санкцію «стягнення штрафу» у максимальному розмірі – 25%від суми ліцензійного збору, що становить 96 530, 25 грн. Також регулятор зобов’язав «NewsOne» упродовж двох тижнів привести діяльність у відповідність до законодавчих вимог.