Беззаперечна перемога: рішення суду в справі Мережі Ланет та КАМП

Господарський суд Києва відмовив КАМП у задоволенні позовних вимог до Мережі Ланет

Беззаперечна перемога: рішення суду в справі Мережі Ланет та КАМП

1 грудня 2021 року Господарський суд міста Київ ухвалив рішення щодо справи за позовом Громадської спілки «Коаліція аудіовізуальних і музичних прав» до Мережі Ланет. Рішення також стосується зустрічного позову від Мережі Ланет до КАМП.

З чого все почалось?

28 серпня 2020 року Мережа Ланет та КАМП уклали договір про співпрацю. В рамках договору спілка надала нам право на кабельну ретрансляцію відповідного контенту. Вартість такого права залежить від кількості абонентів провайдера.

Несподівано в серпні 2021 року ми дізнаємось, що КАМП подала до Господарського суду позов про стягнення з Мережі Ланет «недоплачених» коштів. А аргументом цьому стало голослівне звинувачення — нібито Мережа Ланет замовчала реальну кількість абонентів.

Такими діями Коаліція аудіовізуальних і музичних прав безсумнівно намагалась завдати Мережі Ланет сильного медійного удару. Адже саме в цей період активно проводились судові засідання у протистоянні з чотирма олігархічними медіагрупами, які в березні 2021 року розпочали процес безпідставного дострокового розірвання договорів.

На засіданні у справі з КАМП ми захистили честь та міцну позицію Мережі Ланет. Ми довели, що працюємо чесно та прозоро, а звинувачення КАМП були абсолютно необґрунтованими. Отже, Господарський суд відмовив спілці у задоволенні їхніх позовних вимог.