ІнАУ просить перекваліфікувати справу щодо замаху на засновника Ланет з хуліганства на теракт​

Відповідні офіційні листи були направлені Генпрокурору України, керівникам СБУ та Нацполіції, а також Президенту та Прем’єр-міністру України.

ІнАУ просить перекваліфікувати справу щодо замаху на засновника Ланет з хуліганства на теракт​

На думку ІнАУ, замах на Віктора Мазура несе загрозу розвитку ринку телекомунікацій і кабельної ретрансляції України, оскільки є підстави вважати, що відбувся терористичний акт відносно одного з провідних діячів цього ринку, вірогідно у зв'язку з його громадянською позицією та зусиллями щодо розбудови національного інформаційного простору.

По факту зазначеного кримінального правопорушення відкрите кримінальне провадження, справа кваліфікована слідчими Національної поліції України за статтею 296 ч.4 («Хуліганство») Кримінального кодексу України.

Водночас, є суттєві підстави для іншої кваліфікації цього правопорушення, а саме за статтею 258 Кримінального кодексу України («Терористичний акт»). Адже відбувся вибух, який створив небезпеку для життя чи здоров'я з метою заподіяння значної майнової шкоди особі, під чиїм контролем перебуває один з найбільших гравців ринку кабельної ретрансляції України, відомого державного та громадського діяча, з вірогідним наміром вплинути на прийняття рішень чи вчинення відповідних дій щодо діяльності юридичної особи (ТОВ «Мережа Ланет», що формує пакети мовлення телевізійних каналів для абонентів).

Враховуючи вищесказане, ІнАУ просить вжити заходів щодо перекваліфікування зазначеної справи та передачі справи для провадження Службою безпеки України.

Ознайомитися з повним текстом листа можна на офіційному сайті ІнАУ.

Інтернет Асоціація України (ІнАУ) об’єднує понад 220 підприємств галузі інформаційно-комунікаційних технологій з метою сприяння розвитку українського сегменту глобальної мережі Інтернет та розвитку інформаційно-комунікаційних технологій в Україні загалом.