Меморандум про відносини медіагруп та провайдерів

У попередній публікації ми розповіли про ситуацію, яка виникла між операторами зв’язку та медіагрупами.Останні виставили додаткові...

Меморандум про відносини медіагруп та провайдерів

Результатом усіх ультиматумів з боку медіагруп став підписаний 28 жовтня 2016 року Меморандум про засади конструктивного переходу на ринкові відносини між телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги України, який розробили ряд пропонентів, серед яких найбільші українські оператори кабельного телебачення в Україні, у тому числі й Мережа Ланет. У ньому провайдери зафіксували чотири принципи щодо переходу на ринкові стосунки з медіагрупами і зобов’язалися вести з ними перемовини на цих засадах:

1. Телерадіоорганізації, які прагнуть максимального покриття, сплачують за поширення свого сигналу.

2. Програми телерадіоорганізацій, які обрали платну модель розвитку, включаються до пакетів телепрограм із меншим охопленням.

3. Телерадіоорганізації, які прийняли рішення зробити свої програми платними, вживають заходів, що направлені на придбання абонентами таких телепрограм у провайдерів, а саме: кодуються на супутнику, надають сигнал кращої якості в порівнянні з ефіром, проводять роз'яснювальну роботу з телеглядачами на своїх телеканалах, ведуть боротьбу з піратством тощо.

4. Застосовується принцип єдиних умов для всіх учасників відносин.

Зараз тривають перемовини. Провайдери зобов’язались керуватися чотирма принципами, але чи підуть на поступки медіагрупи і чи захочуть вести конструктивний діалог, наразі сказати важко.Результат дізнаєтеся найближчим часом. Слідкуйте за нашими новинами.