Прихована небезпека Закону України «Про телебачення і радіомовлення»

Мережа Ланет продовжує уважно стежити за реакцією суспільства на перипетії, що відбуваються між операторами зв'язку та медіагрупами....

Прихована небезпека Закону України «Про телебачення і радіомовлення»

Економіка України перебуває в затяжній кризі. У цій складній ситуації медіагрупи наносять новий удар по кишені власної аудиторії, вимагаючи плату за перегляд телеканалів. Не всі українці можуть собі дозволити оплату телеканалів за встановленими олігархами цінами.

А тепер поглядом споживача...

Глядач втрачає можливість дивитися кабельне ТБ з українськими каналами. Перед ним стоїть придорожній камінь з двома написами і відповідно два шляхи:

  • «Не дивитися ТБ, читати новини в інтернеті і дивитися відео онлайн на сайтах сумнівної легальності».
  • «Не відмовлятися від перегляду ТБ, а знайти альтернативу, наприклад, в інтернеті або на супутниках».

Свідомо чи ні, медіагрупи штовхають українців у неконтрольований державою інформаційний простір, в якому глядачі будуть дивитися те, що буде доступно. А сьогодні в ефірах супутникового ТБ у вільному доступі транслюється більшість телеканалів країни-агресора, які так чи інакше заборонені в Україні, і заборонені небезпідставно.

Перехід ринку на платну модель загострює питання інформаційної політики, а вирішенням цих питань поки і не пахне. Розгорнутий матеріал про інформаційні загрози читайте тут.

Слідкуйте за розвитком ситуації в наших новинах.