З Днем закоханих!

Мережа Ланет від усієї душі вітає своїх абонентів з Днем закоханих!Бажаємо вам, щоб всупереч лютневий холодів, сьогодні у вашій душі...

З Днем закоханих!

Згідно переказу, Валентин був молодим, добрим і чуйним християнським священиком. Він жив в епоху Римської імперії і застав часи правління Клавдія II, який тоді видав указ про заборону одруження всім римським легіонерам, вважаючи, що таким чином вони не будуть думати про дружину, дітей і присвятять своє життя служінню на благо імперії.

Але справжню любов не зупинять ніякі заборони, закони і загрози смертної кари, тому солдати вінчалися зі своїми обраницями таємно. Допомагав їм у цьому ніхто інший як священнослужитель Валентин. Слава про нього рознеслася по всьому Риму, дійшла до Клавдія II і незабаром Валентина взяли під варту.

В ув'язненні в нього закохалася сліпа дочка тюремника, але завдяки молитвам коханого до неї повернувся зір. Так чи інакше, закоханим не судилося бути разом. 14 лютого, за наказом імператора, Валентина стратили.

Через роки страченого єпископа зарахували до лика святих, а в 496 році Папа Геласіус оголосив 14 лютого Днем святого Валентина.

Серед європейців це свято відзначається з ХІІІ століття, а в США – з XVIII. В Україну ж день усіх закоханих прийшов набагато пізніше і офіційно відзначається не так давно. Не дивлячись на це, українці не менш тепло і радісно зустрічають це свято: організовують тематичні вечірки, вечори переглядів романтичного кіно культових режисерів, ну і звичайно ж традиційно дарують валентинки, причому не тільки другим половинкам, але і родичам, друзям, колегам та іншим дорогим серцю людям.