Черговий етап боротьби: Мережа Ланет подала позов у суд на Медіа Групу Україна

Мережа Ланет подала позов до суду на Медіа Групу Україна, щоб скасувати дострокове розірвання договору та відновити ретрансляцію каналів

Черговий етап боротьби: Мережа Ланет подала позов у суд на Медіа Групу Україна

Мережа Ланет зробила черговий крок у боротьбі проти необгрунтованого дострокового розірвання договору — подала позов у суд на Медіа Групу Україна.

3 березня МГУ надіслала Мережі Ланет лист про припинення співпраці, згідно з яким ми повинні вимкнути канали медіагрупи з 5 травня 2021 року. Під час переговорів ми не добились озвучення причин такого рішення, тому будемо оскаржувати розірвання договору з медіагрупою у суді.

Припинення трансляції каналів медіагрупи матиме негативний соціально-публічний ефект, оскільки значна частина українських глядачів, які є абонентами Мережі Ланет, втратить доступ до українського телебачення.

Цим позовом ми прагнемо скасувати дострокове необгрунтоване припинення договору. А також добитись рівності та справедливості у стосунках між правовласниками та провайдерами, щоб не допускати обмеження конкуренції та намірів завдати шкоди.

Нагадуємо, що впродовж березня Мережа Ланет отримала офіційні листи про дострокове розірвання договорів також від інших трьох найбільших українських медіагруп — StarLightMedia, 1+1 media та Inter Media Group.

Хоча судові процеси досить тривалі і вже не зупинять відключення каналів, ми прагнемо використати усі правові механізми для захисту Мережі Ланет та захисту прав споживачів, що обрали наші послуги. Процедури підготовки та подачі позову вимагають тижнів роботи, а розгляд справи в суді — місяців чи навіть років. Тому спершу ми подали позов до суду на StarLightMedia, які першими надіслали лист про дострокове припинення співпраці. Тепер — на Медіа Групу Україна, а далі продовжуємо готувати аналогічні позовні заяви на 1+1 media та Inter Media Group, які так само безпричинно надіслали листи про розірвання договорів.