Відповідь Мережі Ланет на заяву «1+1 Media»

Надаємо відповідь на коментар «1+1 Media», в якому медіахолдинг звинувачує Мережу Ланет в некоректному висвітленні ситуації

Відповідь Мережі Ланет на заяву «1+1 Media»

14 липня 2020 року на новинному сайті “НВ” та деяких інших ресурсах з'явилися статті із заявою «1+1 Media», в яких медіагрупа начебто спростовує інформацію про тиск на провайдерів.

У своїй відповіді «1+1 Media» зазначили, що відправили лист про розірвання договору з метою ініціювати переговори щодо перегляду комерційних умов співпраці з Мережею Ланет. Також “плюси” стверджують, що ми, як провайдер, не контролюємо свою абонентську базу, особливо кабельну, і не звітуємо про всіх своїх активних абонентів.

У договорі на передачу прав провайдеру є пункт, який дозволяє телеканалу провести аудит і перевірити кількість абонентів. Однак «1+1 Media» жодного разу не звертались до Мережі Ланет щодо проведення такого аудиту. Також медіагрупа не повідомляла Мережу Ланет про факти, які могли б підтвердити неконтрольованість абонбази.

Ні телефонним дзвінком, ні у будь-який інший спосіб «1+1 Media» не запрошували нас до переговорів про внесення змін до комерційних умов договору. Відповідно Мережа Ланет просить медіахолдинг «1+1 Media» оголосити причини перегляду умов договору посеред періоду його дії (календарного року), адже такої інформації нам не надали.

Також “плюси” звинуватили Мережу Ланет у порушенні умов конфіденційності угоди при публікації скан-копії листа про припинення співпраці. Однак ми жодним чином не порушили умови, оскільки ніяких договорів не публікували.

Факт тиску українських медіагруп, зокрема і «1+1 Media», на діяльність провайдерів може підтвердити телеканал Сонце, який звернувся до ІНаУ з відповідним листом, який опубліковано на офіційному сайті асоціації.