Мережа Ланет припиняє надання послуги кабельного ТБ у Самборі та Дрогобичі

Мережа Ланет подала документи на здачу ліцензії провайдера програмної послуги у Самборі та Дрогобичі

Мережа Ланет припиняє надання послуги кабельного ТБ у Самборі та Дрогобичі

Через низку листів від медіагруп про дострокове безпричинне розірвання договорів Мережа Ланет змушена припинити надання послуги кабельного телебачення у Самборі та Дрогобичі, містах Львівської області. Ми вже подали документи про анулювання ліцензій провайдера програмних послуг у Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення.

У маленьких містах та регіонах України процеси закриття малих провайдерів є неминучими. Тільки витрати на роялті медіагруп становлять понад 34% від абонплати, яку сплачує користувач. Така ситуація робить бізнес збитковим і призводить до повного його закриття.

З іншого боку встановлені вимогами медіагруп мінімальні ціни на телебачення в малих містах регіонів стають непідйомними для населення. Особливо це стосується соціально незахищених верств, які становлять значну частину жителів регіонів. Це призводить до зростання відтоку абонентів. Що в свою чергу при зменшенні прибутковості з подвійною швидкістю вбиває малих локальних гравців.

Так, згідно зі звітами Нацради, у 2020 році вони отримали 43 заяви на анулювання ліцензій, а в 2019 році — 29. Серед компаній, які відмовились від послуги телебачення: ТОВ «Телерадіокомпанія «ЗОРЯ», ТОВ «Вест-ТВ», ТОВ ТРК «Меридіан», ТОВ «Телекомпанія «Радіус», ТОВ «ТЕЛСТ» та інші. Також є низка операторів, які перейшли на партнерський формат ретрансляції: ТОВ «Українські новітні телекомунікації», ТОВ «Кедр», ТОВ «КОМПАНІЯ ХАТАНЕТ», ТОВ «БІЛІНК», дочірнє підприємство «ТЕЛЕГРУП-УКРАЇНА» та інші.