Ланет закликає StarLightMedia аргументувати причини розриву договору

Мережа Ланет надіслала відповідь та адвокатський запит медіагрупі про аргументування дострокового розірвання укладеного договору

Ланет закликає StarLightMedia аргументувати причини розриву договору

2 березня Мережа Ланет отримала офіційний лист від StarLightMedia про одностороннє дострокове розірвання договору з 1 травня 2021 року. Несподіваність та необгрунтованість рішення йде всупереч задекларованим раніше намірам StarLightMedia щодо сталості партнерства на ринку платного телебачення та укладеним договорам про співпрацю терміном на рік. Відповідно до досягнутих домовленостей з правовласниками, закріплених угодами, Мережа Ланет сформувала контентну пропозицію для абонентів та не має намірів змінювати її, надаючи якомога ширший асортимент контенту та технологій його доставки.

Уважно розглянувши пропозицію про припинення договору, ми не знайшли в ній обґрунтування чи конкретного приводу для припинення співпраці. Хоча в договорі між Мережею Ланет та StarLightMedia дійсно передбачене право останніх відмовитись від договору в односторонньому порядку, воно має реалізовуватись відповідно до норм законодавства.

Так, сторона має право частково або в повному обсязі відмовитися від зобов'язання у разі порушення зобов'язання другою стороною, якщо це встановлено договором або законом. Зазначимо, що Мережа Ланет добросовісно та своєчасно виконувала свої обов’язки за субліцензійним договором, укладеним зі StarLightMedia 1 грудня 2020 року. Тому просимо медіагрупу аргументувати причини односторонньої відмови від виконання зобов’язань за договором. А також закликаємо до доброчесного партнерства в рамках законодавства України.

Окрім того, 11 березня ми отримали інформацію про лист від Медіа Група Україна про одностороннє розірвання договору з 5 травня 2021 року. Тож у нас виникає питання, чи було відомо керівництву StarLightMedia про намір ще однієї медіагрупи достроково припинити співпрацю. Адже одночасна неочікувана відмова провідних груп від укладених договорів призведе до значних втрат абонентів та завдасть збитків нашій компанії.

Офіційний лист з відповіддю ми направили в StarLightMedia. Також офіційний запит в медіагрупу надіслав адвокат Мережі Ланет Дешунін Сергій. Очікуємо на оперативну відповідь та закликаємо представників медіагрупи повернутися до конструктивної побудови партнерських стосунків.