Система нічного бачення Сич: Ланет передав комплекти ЗСУ та поширює інструкцію для її відтворення

Ділимось інструкцією системи Сич, яку можна змонтувати самостійно з доступних матеріалів, а також розігруємо 5 таких комплектів

Система нічного бачення Сич: Ланет передав комплекти ЗСУ та поширює інструкцію для її відтворення

Мережа Ланет ще з 2014 року активно підтримувала військових на фронті та в цивільному житті: збирали кошти для ЗСУ та надавали суттєві знижки на послуги Інтернету та телебачення для воїнів та їх родин.

Однак після повномасштабного вторгнення чисельність української армії, як і її потреби, значно зросла. Зокрема до боротьби з ворогом долучились працівники Мережі Ланет. І от ми вже з перших вуст отримували запити на важливі засоби захисту, зв'язку та забезпечення нормального життя військових на передовій.

Ми в компанії усвідомлюємо, наскільки потреби фронту різноманітні та широкі за своєю специфікою. І разом з цим відчуваємо велику відповідальність за наших бійців. Тому щодня намагаємось допомагати ЗСУ загалом, збираючи кошти, і адресно відповідати на запити знайомих військових.

Одним з таких адресних запитів була необхідність в зручній системі нічного бачення для водіїв, щоб керувати авто вночі без фар і будь-якого освітлення. Така система надзвичайно важлива на передовій, де до ліній фронту завжди потрібно підвезти провізію та боєприпаси, доставити техніку чи людей, і що найбільш критично в темну пору доби — швидко евакуювати поранених.

І насправді не завжди є очевидним, що це питання можна закрити доволі легко та недорого. В процесі пошуку рішення та його реалізації ми натрапили на декілька вже придуманих варіантів, які взяли за основу своєї системи. І після напрацювань та тестувань у наших технічних спеціалістів вийшла система Сич.

Сич — це проста система нічного бачення для військових водіїв, які змушені керувати автомобілем вночі з вимкненими фарами. Маючи необхідні матеріали та обладнання, цю систему можна зробити самотужки. Для цього вам знадобляться такі комплектуючі:

  • камера з інфрачервоною підсвіткою (аналогова провідна, чутливість матриці — 0,004 LUX, кут огляду — 2,8 мм, відстань покриття ІЧ променя — 30-50 м (для їзди на швидкості до 50 км/год);
  • монітор для виведення зображення (діагональ — 7 дюймів, роздільна здатність — HD/FullHD, робоча напруга — 12V);
  • магніти для кріплення камери до корпусу авто (неодимові 4-6 шт);
  • маніпулятор регулювання яскравості монітору;
  • кабелі живлення, хомути та стяжки для з'єднання окремих елементів між собою.

Живлення відбувається через звичайний автомобільний прикурювач.

Додаткові рекомендації щодо монтажу:

  • Для більш комфортного користування можна додати пластиковий козирок над монітором зі звичайної канцелярської папки та припаяти маніпулятор регулювання яскравості екрану.
  • Рекомендуємо встановлювати камеру на дах автомобіля так, щоб в кадр потрапляв край капоту. Це дозволить краще орієнтуватись.
  • Також варто пофарбувати камеру в темно-зелений матовий колір для маскування. В жодному разі не використовуйте чорний колір фарби.

Детальна інструкція з характеристиками матеріалів для системи Сич у файлі.

15 комплектів систем Сич, зібраних нашими спеціалістами, ми передали через особисті контакти для військових у різні підрозділи Збройних Сил. Серед них:

  • 2 комплекти для 65 окремої механізованої бригади;
  • 2 комплекти для 109 бригади ТрО Донецької області 104 окремого стрілецького батальйону 3 стрілецької роти;
  • 2 комплекти для 241 бригади ТрО Києва 130 окремого батальйону 4 стрілецької роти;
  • 3 комплекти для першої окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна;
  • 1 комплект для 93 окремої механізованої бригади «Холодний Яр»;
  • 1 комплект для 16 окремого полку оперативного забезпечення;
  • 4 комплекти для підрозділів, які просили не вказувати про них інформацію.

Ще 5 комплектів ми розігруємо на Фейсбук-сторінці Мережі Ланет серед підписників. Переходьте за посиланням, виконуйте умови та беріть участь у конкурсі. Переможця визначимо за допомогою random.org

Важливо! Щоб системи Сич потрапили саме до військових, ми будемо просити у переможців розіграшу підтвердження цільового призначення.

Закликаємо вас поширювати інструкцію самостійної збірки системи нічного бачення Сич, щоб якомога більша кількість наших воїнів були забезпечені гарною видимістю для їзди на авто вночі.