Деолігархізація медіапростору: ІнАУ звернулась до Президента й готова підтримати його

Інтернет Асоціація України опублікувала відкритий лист до Президента України з проханням проконтролювати розгляд справи Мережі Ланет в АМКУ, а також внести низку рейтингових каналів до складу УПП

Деолігархізація медіапростору: ІнАУ звернулась до Президента й готова підтримати його

Інтернет Асоціація України звернулась до Президента України Володимира Зеленського з пропозиціями кроків у протидії загрозам інформаційній безпеці країни.

Асоціація стверджує, що одночасне розірвання в односторонньому порядку договорів на ретрансляцію основних вітчизняних медіагруп (StarLightMedia, Медіа Група Україна, 1+1 media, Inter Media Group) з Мережею Ланет може нанести непоправну шкоду інформаційній безпеці держави.

ІнАУ додає, що такі узгоджені дії цих медіагруп можуть свідчити про змову та порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Мережа Ланет вже звернулась до Антимонопольного комітету з відповідною заявою.

У відкритому листі Інтернет Асоціація України просить Володимира Зеленського:

  • здійснити особистий контроль розгляду справи в Антимонопольному комітеті України за заявою ТОВ «Мережа Ланет» для забезпечення всебічного, повного та об‘єктивного розслідування;
  • розглянути на засіданні РНБОУ питання щодо ініціювання внесення головних загальнонаціональних телеканалів провідних медійних груп, таких як Україна, 1+1, СТБ, ICTV, Новий канал, Інтер, до складу універсальної програмної послуги, як обов‘язкових для трансляції по всій території України, щонайменше на період відсічі збройній агресії РФ.

Деолігархізація медіапростору є базовою складовою деолігархізації країни, і члени Інтернет Асоціації України готові підставити плече Президенту у цій надважливій справі.

Ознайомитися з повним текстом звернення можна на офіційному сайті ІнАУ.

Інтернет Асоціація України (ІнАУ) об’єднує понад 220 підприємств галузі інформаційно-комунікаційних технологій з метою сприяння розвитку українського сегменту глобальної мережі Інтернет та розвитку інформаційно-комунікаційних технологій в Україні загалом.