200 Сичів для військових: як Мережа Ланет підтримує Збройні Сили України

Ділимося результатами першого року ініціативи Мережі Ланет з виготовлення й передачі систем нічного бачення для військових водіїв

200 Сичів для військових: як Мережа Ланет підтримує Збройні Сили України

Рік тому Мережа Ланет представила розробку наших фахівців — систему нічного бачення Сич для військових авто. Сич — це проста система нічного бачення для військових водіїв, які змушені керувати автомобілем вночі з вимкненими фарами.

Така система надзвичайно важлива на передовій, де до лінії фронту завжди потрібно підвезти провізію й боєприпаси, доставити техніку чи людей, а також, що найбільш критично в темну пору доби, швидко евакуювати поранених.

За цей рік ми виготовили й передали понад 200 систем нічного бачення Сич у різні підрозділи Збройних Сил України, серед яких:

І ми продовжуємо цю роботу, щоб якомога більше наших воїнів були забезпечені гарною видимістю для їзди на авто вночі.

Зокрема, ділимося детальною інструкцією, з допомогою якої цю систему можна зробити самотужки. Для цього вам знадобляться такі комплектувальні:

  • камера з інфрачервоною підсвіткою (аналогова провідна, чутливість матриці — 0,004 LUX, кут огляду — 2,8 мм, відстань покриття ІЧ променя — 30-50 м (для їзди на швидкості до 50 км/год);
  • монітор для виведення зображення (діагональ — 7 дюймів, роздільна здатність — HD/FullHD, робоча напруга — 12V);
  • магніти для кріплення камери до корпусу авто (неодимові, 4-6 шт.);
  • маніпулятор регулювання яскравості монітора;
  • кабелі живлення, хомути та стяжки для з'єднання окремих елементів між собою.

Щодня ми дізнаємося як про успіхи Збройних Сил на фронті, так і про болючі втрати наших героїв. Військові віддають найцінніше, що у них є, — здоров'я та навіть життя. Тож ми повинні підтримувати їх і допомагати захищати Україну від ворогів.