Система віддаленого відеонагляду «Сурикат» для військових: інструкція та розіграш від Мережі Ланет

Розігруємо систему «Сурикат» серед військових, а також ділимось рекомендаціями, як зібрати її власноруч

Система віддаленого відеонагляду «Сурикат» для військових: інструкція та розіграш від Мережі Ланет

Мережа Ланет ще з 2014 року активно допомагає українським військовим на фронті та підтримує їх в цивільному житті. А з початком повномасштабного вторгнення у 2022 році залученість компанії в допомогу Збройним силам зросла ще більше. Зокрема працівники Мережі Ланет вступили до лав ЗСУ, щоб долучитись до безпосередньої боротьби з ворогом.

Таким чином ми вже з перших вуст отримували запити на найбільш важливі засоби захисту, зв'язку та забезпечення нормального життя військових на передовій. Першим таким запитом стала зручна система нічного бачення для водіїв, щоб керувати авто вночі без фар і будь-якого освітлення. Так був створений комплект «Сич», який вже зараз допомагає нашим захисникам на передовій.

Другий запит, який ми отримали, — система для спрощення спостереження за частиною території. Військові на лінії фронту постійно тримають оборону та пильно стежать за територіями, щоб не допустити проникнення диверсійно-розвідувальних груп противника. З цими завданнями допоможе впоратись система Сурикат, зібрана фахівцями Мережі Ланет.

Сурикат — це система віддаленого відеонагляду за обраним сектором території в польових умовах. Її можна легко зібрати власноруч. Для цього знадобиться:

  • декілька камер відеоспостереження;
  • рекордер (відеореєстратор), що отримує сигнал з камер;
  • кабель Ethernet звичайний;
  • PoE Switch (в режимі Extend, який дає змогу обійти обмеження в дальності до 250 м, звичайний має обмеження до 100 м);
  • комп'ютерний монітор з HDMI;
  • комп'ютерна мишка;
  • хомути, стяжки тощо для монтажу системи у ваших умовах.

Для живлення рекомендуємо використовувати професійний повербанк або генератори. Система може споживати від 50 до 80 Вт.

Детальна інструкція з характеристиками матеріалів для системи Сурикат у файлі.

Один комплект «Сурикат» ми розігруємо на Facebook-сторінці Мережі Ланет серед підписників. Переходьте за посиланням, виконуйте умови та беріть участь у конкурсі. Переможця визначимо за допомогою random.org.

Закликаємо вас поширювати інструкцію самостійної збірки системи віддаленого відеонагляду «Сурикат», щоб якомога більша кількість наших воїнів мали «додаткові очі» на спостережних пунктах фронту.