Детальний аналіз масового збою в роботі Мережі Ланет 21 квітня 2023 року

Хронологія подій відновлення доступу до інтернету та причини аварії

Детальний аналіз масового збою в роботі Мережі Ланет 21 квітня 2023 року

Сьогодні, 21 квітня 2023 року, о 15:05 відбувся критичний збій на центральному ядрі Мережі Ланет, що призвело до аварійної ситуації. Через це частина абонентів спостерігала труднощі з доступом до інтернету. Оскільки збій зачепив також деякі внутрішні сервіси компанії, у користувачів були проблеми з доступом до Особистого кабінету та сайту Мережі Ланет. Також був відсутній телефонний зв’язок з гарячою лінією.

Після відновлення роботи сервісів та технічного аналізу ми відстежили всю послідовність подій під час цього інциденту. Розповідаємо деталі збою, оскільки завжди відкриті та прозорі в комунікації з нашими абонентами.

Що трапилось під час аварії:

  • 15:05 — під час аварійної заміни лінійної мережевої карти маршрутизатор дав збій, що призвело до проблеми у центральному ядрі мережі, фахівці Мережі Ланет одразу розпочали діагностику ситуації;
  • 15:15 — автоматично активовано перемикання телефонних ліній на повідомлення про аварійну ситуацію;
  • 15:17 — опубліковано повідомлення для абонентів про проблеми з інтернет-зв'язком на офіційних сторінках у соцмережах;
  • 15:47 — запущено аварійне перевантаження центрального ядра;
  • 16:02 — початок відновлення роботи сервісів, в першу чергу доступу до мережі Інтернет, а також супутніх сервісів, які пов'язані з доступом до інтернету.

Внаслідок аварії доступ до інтернету в абонентів Києва та частини регіонів був відсутній орієнтовно протягом 57 хвилин. Фахівці Мережі Ланет проводять детальний розбір як хронології, так і причинно-наслідкових зв'язків подій, що відбувались під час розгортання ситуації..

Просимо вибачення за незручності, які довелось відчути частині наших абонентів у зв’язку з цією ситуацією. А також дякуємо кожному за розуміння, підтримку та за зворотний зв'язок, який допомагає нам покращувати нашу роботу та реакцію на критичні випадки.

На графіку зображено зовнішні канали трафіку.