Рішення суду: АМКУ зобов'язаний розглянути скаргу Мережі Ланет про монополію медіагруп

Господарський суд Києва змусив АМКУ робити свою роботу та розглянути заяву Мережі Ланет

Рішення суду: АМКУ зобов'язаний розглянути скаргу Мережі Ланет про монополію медіагруп

У серпні 2021 року Антимонопольний комітет України відмовився ухвалювати рішення щодо заяви Мережі Ланет, у якій ми вказуємо на антиконкурентні дії з боку чотирьох найбільших українських медіагруп — Медіа Група Україна, StarLightMedia, 1+1 media та Inter Media Group. Ми вирішили оскаржувати це в суді, адже вважаємо, що такі дії є ухиленням від прямого обов'язку комітету.

У січні 2022 року Господарський суд Києва це підтвердив. Він розглянув усі наявні у справі докази та, ґрунтуючись на всебічному та об’єктивному розгляді процесу, визнав дії АМКУ протиправними. Своїм рішенням суд зобов’язав комітет виконувати свою роботу та розглянути нашу скаргу про зловживання монопольним становищем медіагрупами.

Нагадуємо, що в березні 2021 року українські медіагрупи розпочали тиск на Мережу Ланет. Свою атаку вони почали з повідомлення про розірвання договорів від Миколи Фаєнгольда, комерційного директора StarLight Digital. Вона входить до орбіти StarLightMedia, що належить українському олігарху Віктору Пінчуку.